Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika, 500 g paradicsom, 100 g vöröshagyma, 200 g kolbász, 150 g füstölt szalonna, 3 teáskanál édesnemes paprika, 2 tojás.
Elkészítés módja
A füstölt szalonnát felkockázzuk, mérsékelt lángon üvegessé olvasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Ráhintjük
a pirospaprikát, hozzáadjuk a negyedekre felvágott paradicsomot, és mellé tesszük a karikákra vágott zöldpaprikát is. ízlés szerint megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és azzal együtt még négy-öt percig pároljuk: Levesszük a fedőt kissé lesütjük, majd hozzáadjuk a két tojást, amelyet előzőleg külön, villával felhabartunk. Néhány percnyi további fövés után azon frissiben tálaljuk.
Lecsó
2008.06.04. 08:25 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: hús paradicsom szalonna virsli
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr25502638
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek