Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 25 dkg spenót, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 felvert tojás, 1 dl főzőtejszín, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, só bors
50 dkg darált pulykahús, 25 dkg spenót, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 felvert tojás, 1 dl főzőtejszín, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, só bors
Elkészítés:
A spenót szárát lecsipkedjük, megmossuk, és lobogó, forró szódabikarbónás vagy enyhén sós vízbe dobjuk. Egyet forralunk rajta, és máris leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Összevagdaljuk, és egy tálban összekeverjük a darált pulykahússal. Hozzátesszük a zsemlemorzsát, a felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. Egy őzgerincformát olajjal kikenünk, és a húsos keveréket szépen elterítjük benne. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a húsos masszát 50 perc alatt megsütjük benne. Sütés után hűlni hagyjuk, majd nem túl vékony szeletekre vágva tálaljuk. Ne vágjuk fel melegen, mert szétesik, és úgy már nem mutat olyan jól. Változatos nyári salátákat készíthetünk hozzá.
A spenót szárát lecsipkedjük, megmossuk, és lobogó, forró szódabikarbónás vagy enyhén sós vízbe dobjuk. Egyet forralunk rajta, és máris leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Összevagdaljuk, és egy tálban összekeverjük a darált pulykahússal. Hozzátesszük a zsemlemorzsát, a felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. Egy őzgerincformát olajjal kikenünk, és a húsos keveréket szépen elterítjük benne. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a húsos masszát 50 perc alatt megsütjük benne. Sütés után hűlni hagyjuk, majd nem túl vékony szeletekre vágva tálaljuk. Ne vágjuk fel melegen, mert szétesik, és úgy már nem mutat olyan jól. Változatos nyári salátákat készíthetünk hozzá.
Utolsó kommentek