Hozzávalók:
15 dkg rizs, 15 dkg vaj, 7,5 dl tej, 4 egész tojás, 2 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 6 közepes alma,lekvár
15 dkg rizs, 15 dkg vaj, 7,5 dl tej, 4 egész tojás, 2 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 6 közepes alma,lekvár
Elkészítés:
A rizst tejben diónyi vajjal puhára főzzük. A többi vajat kikeverjük 4 egész tojással és 2 tojásfehérjével és a cukorral, majd hozzáadjuk a puha rizshez. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, és a magházat kivágva a helyét megtöltjük finom gyümölcsízzel. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a rizs felét, tetejére rakjuk a megtöltött almákat, és az egészet beborítjuk a rizs másik felével. Sütőben 40 percig sütjük.
A rizst tejben diónyi vajjal puhára főzzük. A többi vajat kikeverjük 4 egész tojással és 2 tojásfehérjével és a cukorral, majd hozzáadjuk a puha rizshez. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, és a magházat kivágva a helyét megtöltjük finom gyümölcsízzel. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a rizs felét, tetejére rakjuk a megtöltött almákat, és az egészet beborítjuk a rizs másik felével. Sütőben 40 percig sütjük.
Utolsó kommentek