Hozzávalók:
Pogácsához:
- 1 kg liszt
- 2 kefir
- 1 csésze élesztő
- 2 dl tej
- 35 dkg zsiradék
- 2 tojás sárgája
- só
- cukor
Töltelékhez:
- 1/2 kg darált marhahús
- hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- ízlés szerint fűszerek
- 1 kukoricakonzerv
Elkészítési mód:
Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.
Utolsó kommentek