Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Zöldborsóleves vajgaluskával

2008.05.22. 08:22 janeee

Hozzávalók:
  • 50 dkg frissen pucolt zöldborsó
  • 2-3 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • bors

A vajgaluskához:

  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt


Elkészítés:

A zöldborsót és a kis karikákra vágott zöldségeket olajon megfuttatjuk kb. 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, még egy kicsit pirítjuk, aztán az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, jól átkeverjük. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát (ízlés szerinti mennyiségben). Jól megkeverjük, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és egészen addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben elkészítjük a vajgaluskát: a puha margarint összedolgozzuk a tojással és egy csipet sóval, majd beletesszük a lisztet. Krémes állagú tésztát kapunk, amit majd a forró levesbe mártott teáskanállal szaggatunk bele. A galuskával még egy-két percig forraljuk a levest, és kész is.

Szólj hozzá!

Címkék: leves borsó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr15481706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása