Hozzávalók:
70 dkg burgonya, 25 dkg parasztkolbász, 15 dkg húsos szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 4 kemény tojás, 3 dl tejföl, 2 evőkanál margarin, só.
A burgonyából héjában főtt burgonyát készítünk (lásd a Köreteknél), majd
meghámozzuk és felkarikázzuk. A kolbászt és a kemény tojásokat vékony karikákra vágjuk, a húsos szalonnát csíkokra vágjuk. A tejfölt sóval összekeverjük. Egy edényt margarinnal kikenünk, majd rétegesen burgonyát, kolbászt, húsos szalonnát és tojást teszünk bele. A rétegeket meglocsoljuk olvasztott margarinnal és tejföllel. A legfelső réteget vastagon bevonjuk tejföllel. Lefedve 10 percig 500 W-on sütjük, majd kivesszük, a tetejét megszórjuk sajttal és 5 percre fedő nélkül 500 W-on visszatesszük a sütőbe.
Utolsó kommentek