1/2 kg burgonya, 40 dkg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg mozzarella sajt, só, fehér bors, 1 dl tejföl 4 evőkanál tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt .
Elkészítés:
A burgonyát héjában főzze puhára, - leöntve róla a főzővizet - hagyja kihűlni, majd hámozza meg. Melegítse elő a sütőt 220? C-ra (légkeveréses sütő esetén 200? C, 4-es gázfokozat). A burgonyát és a paradicsomot szeletelje fel. Hámozza meg és vágja össze a fokhagymát, a mozzarellát vágja kis kockákra. A burgonyát és a paradicsomot pikkelyszerűen elhelyezve tegye lapos tűzálló tálba. Ízesítse sóval és borssal, majd öntse a tetejére a tejjel összekevert tejfölt. Fokhagymával, mozzarella és parmezán sajttal megszórva helyezze a forró sütő középső rácsára. Süsse kb. 30 percig, amíg a sajt meg nem olvad és kissé, meg nem barnul. Zöldfűszeres fejes saláta illik hozzá kenyérrel.
Utolsó kommentek