Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta, 25 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, púpozott ek. liszt, 1 dl tejföl, 2 pár frankfurti virsli, 1 húsleveskocka, 1-1 késhegynyi pirospaprika és őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma.
A kelkáposztát vékony laskára vágjuk, és a kockára vágott burgonyával együtt feltesszük főni 1,5 l vízben. Hozzáadjuk a leveskockát, a fokhagymát és lefedve puhára főzzük. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával barna rántást készítünk, piros-paprikával megszórjuk, és a levest besűrítjük vele. A végen hozzáadjuk a karikára vágott virslit, köményporral ízesítjük és 2-3 perc forralás után, megtejfölözve tálaljuk.
Utolsó kommentek