Hozzávalók:
4 személyre: 2 db közepes vöröshagyma,80 ml olaj, 1 evőkanál pirospaprika,só, 1-1 db paradicsom és Paprika,őrölt fekete bors, őrölt kömény, 3 gerezd fokhagyma, kevés csípős paprikakrém, 500 g pápai juhbeles virsli, 400 g lencse
Elkészítés:
A lencsét megmossuk, sós babérleveles vízben megfőzzük.
A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk, és lábasban az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Azonnal egy kevés vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, és a fele sóval ízesítjük.
A paradicsom szárát kivágjuk, a paprikát kicsumázzuk, a húsukat apróra vágjuk, a pörköltalaphoz adjuk. A köménnyel, a zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel fűszerezzük. Lefödve, kis lángon kb. 20 percig főzzük, hogy sűrű pörköltszaft legyen belöle.
A virslit karikákra vágjuk,majd a megfőtt, lecsöpögtetett lencsével együtt a pörköltalapba keverjük, és pár percig össze főzzűk.
Puha kenyérrel vagy galuskával kínáljuk, de tálalhatjuk őnálló fogásként is.
Utolsó kommentek