Hozzávalók( 4 személyre )
- 50 dkg zöldbab
- 25 dkg burgonya
- 30 dkg makaróni
- 1csokor bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg parmezán sajt
- 3-4 ek olivaolaj
- 5 ek tejszín
- só,bors
A zöldbabot feldaraboljuk.A meghámozott,felkockázott burgonyát a zöldbabbal és a makarónival együtt forrásban lévő,sós vízben kb. 12 perc alatt megfőzzük.
Turmixgépben a bazsalikomleveleket,a fokhagymát, a parmezánt és az olajat pépesítjük.Sóval,borssal izesítjük.
A zöldbabot,a burgonyát és a makarónit szűrőbe öntjük,de nem csöpögtetjük le,hanem azonnal visszatesszük az üres főzőedénybe.
A pesto felével elvegyített tejszínnel összekeverjük,majd tányérokra halmozzuk. A maradék mártást(pestot) külön kínáljuk hozzá.
Utolsó kommentek