Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Karfiol főzelék

2008.05.22. 12:36 janeee

Hozzávalók:
1.30 kg karfiol, 3 dkg cukor, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 dl tej, 1 tejföl, ételízesítő.
 
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és váltott vízben megmossuk. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sóval és kevés cukorral ízesítjük. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra összevágott zöldpetrezselymet, és kissé átpirítjuk. A rántást a karfiol főzőlevével és a tejjel felengedjük, habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a tejfölt, majd amikor felforrt, belekeverjük a megfőtt karfiolrózsákat.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék karfiol

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr73482233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása