Hozzávalók:
2 tojás/fő, 2 evőkanál tej, tejszín vagy tejföl, 1 kávéskanál liszt, olaj vagy zsír. Töltelék: Készítünk egy sima fehérmártást: tej, liszt, és ebbe beleforgatjuk a puha zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
2 tojás/fő, 2 evőkanál tej, tejszín vagy tejföl, 1 kávéskanál liszt, olaj vagy zsír. Töltelék: Készítünk egy sima fehérmártást: tej, liszt, és ebbe beleforgatjuk a puha zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, megsózzuk, és hozzávegyítjük a tojások felvert habját. Palacsintasütőben a zsiradékot felhevítjük, s ahány tojásból készült, annyi lepényt sütünk. A sütőbe beleöntött masszát nem kavargatjuk, csak sülés közben igazgatjuk, s ha az alja pirosra sült, az egyik felére rákenjük a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, hogy azt jól takarja, és még utána sütjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, megsózzuk, és hozzávegyítjük a tojások felvert habját. Palacsintasütőben a zsiradékot felhevítjük, s ahány tojásból készült, annyi lepényt sütünk. A sütőbe beleöntött masszát nem kavargatjuk, csak sülés közben igazgatjuk, s ha az alja pirosra sült, az egyik felére rákenjük a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, hogy azt jól takarja, és még utána sütjük.
Utolsó kommentek