30 dkg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 sárgarépa, 20 dkg friss, vagy fél csomag sárgabab, 1 csésze rizs, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.
A sárgarépát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A sárgabab végeit lecsípjük és felvágjuk. Lobogó, sós vízbe dobjuk a répát és a zöldbabot: 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borsót is, és további 5 percig pároljuk, utána leszűrjük. A rizst megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, ráterítjük a rizs felét, vegetával és sóval megszórjuk, majd következik a zöldségréteg, ezt is ízesítjük vegetával, végül rizzsel takarjuk. Olvasztott, sós vajjal meglocsoljuk, és forró sütőben, kb. 10 percig sütjük.
Utolsó kommentek