Hozzávalók 6 személyre:
- 25 dkg sertéssült vagy maradék főtt hús ( lehet akár sonkával,virslivel is )
- 15 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 15 dkg túró
- 1 mokkáskanál só
- 1 db tojás a tészta megkenéséhez
A margarint, lisztet a túróval meg a sóval összegyúrom és berakom a hűtőbe egy félórára, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele.A tésztát 6 részre elosztom és kb. 15 cm átmérőjű korongokra kinyújtom. A tészta egyik felére, a szélétől 1 cm-re rárakom az apróra összevágott húst. Ráhajtom a tészta másik felét és villával lenyomkodom a szélét.Sütőlemezre rakom, megkenem a jól felvert tojással és közepesre előmelegített sütőben (kb. 180 °C) 15-18 percig sütöm.
A húst össze lehet keverni tormás majonézzel vagy csak majonézzel amit kicsit megborsozunk, de aki szereti a ketchup-ot azzal is finom. Ettől lesz pikáns!
A sütőlemezen kell hagyni hűlni 10 percig, úgy könnyebb leszedni.
Utolsó kommentek