Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás, 20 dkg porcukor,,egy csomag sütőpor,20 dkg liszt, 10 dkg darált dió(5 dkg porcukorral elkeverve), 30 dkg hámozott,keskeny gerezdekre szelt alma, 2dkg kakaópor,5 dkg mazsola,1-2 ek rum
Az egész tojásokat a porcukorral habosra kikeverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Újból jól átkeverjük.A masszát sütőpapírral bélelt,kb.17x20 cmes tepsibe tesszük,úgy,hogy előzőleg cukorral elkevert darált diót egyenletesen elterítjük a sütőpapíron.Erre egymás mellé szép sorban lerakjuk az almaszeleteket.Ekkor öntjük csak rá a kikevert piskótatészta felét. A tészta megmaradt másik felébe belekeverünk kakaót és a rumot.A barnatésztát rásimítjuk a fehérre,megszórjuk mazsolával és 180 fokon kb.3/4 óra alatt megsütjük.Tálra fordítjuk.Tetejét porcukorral megszórjuk.
Ezután elkészítjük hozzá a pudingos mázat.
Hozzávalók pudingos mázhoz:
4 dl szénsavas narancs űdítő, egy csomag főzni való vanilíás puding, 4 ek kristálycukor
Az űditőt a pudingporral és a cukorral elkeverjük,sűrűre főzzük.Kihűlés után a tésztára símitjuk.Kockákra vágva tálaljuk.
Utolsó kommentek