Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Piskóta almával

2008.10.21. 11:25 janeee

Hozzávalók a tésztához:

4 egész tojás, 20 dkg porcukor,,egy csomag sütőpor,20 dkg liszt, 10 dkg darált dió(5 dkg porcukorral elkeverve), 30 dkg hámozott,keskeny gerezdekre szelt alma, 2dkg kakaópor,5 dkg mazsola,1-2 ek rum

Az egész tojásokat a porcukorral habosra kikeverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Újból jól átkeverjük.A masszát sütőpapírral bélelt,kb.17x20 cmes tepsibe tesszük,úgy,hogy előzőleg cukorral elkevert darált diót egyenletesen elterítjük a sütőpapíron.Erre egymás mellé szép sorban lerakjuk az almaszeleteket.Ekkor öntjük csak rá a kikevert piskótatészta felét. A tészta megmaradt másik felébe belekeverünk kakaót és a rumot.A barnatésztát rásimítjuk a fehérre,megszórjuk mazsolával és 180 fokon kb.3/4 óra alatt megsütjük.Tálra fordítjuk.Tetejét porcukorral megszórjuk.

Ezután elkészítjük hozzá a pudingos mázat.

Hozzávalók pudingos mázhoz:

4 dl szénsavas narancs űdítő, egy csomag főzni való vanilíás puding, 4 ek kristálycukor

Az űditőt a pudingporral és a cukorral elkeverjük,sűrűre főzzük.Kihűlés után a tésztára símitjuk.Kockákra vágva tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: alma meggy gyümölcs dió narancs desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr30724423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása