Hozzávalók: | - háztartási keksz - 1 kg alma reszelve - 4 vanília puding - 11 dl víz - 25-30 dkg kristálycukor - ízlés szerint mehet bele egy kis citromlé vagy citrom reszelt héja |
Elkészítés: | Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd 7 dl vízzel és a cukorral odatesszük főni. Amikor megfőtt, beletesszük a 4 dl vízben elkevert vanília pudingot, és tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, hagyjuk kihűlni. Előkapunk egy tepsit, az aljára szorosan egymás mellé rakosgatjuk a háztartási kekszet, majd rákenünk egy adag almás-vaníliapudingos masszát, majd újból keksz, majd alma, és a tetejére keksz. Letakarjuk folpack-kal, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap vágható, nem esik össze. |
Tanácsok: | Igyekezzünk a kekszet minél szorosabban egymás mellé tenni, hogy a massza ne folyjon ki. |
Utolsó kommentek