Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Narancsos sertéskaraj

2010.11.07. 08:48 janeee

 

  • 4 db sertéskaraj
  • 2 narancs
  • 3 újhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1,25 dl tyúkhús alaplé
  • 2 ek ketchup
  • bors
  • A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  • A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
  • Az újhagymát durvára vágjuk.
  • A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
  • A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
  • A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
  • A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony hús pulyka narancs marhahús szárnyas sertés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr972429817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.