Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Gesztenyével töltött pulykamell fehérboros almamártással

2010.11.07. 08:52 janeee

 

HOZZÁVALÓK:
70 dkg pulykamell filé
só, ôrölt bors
25 dkg natúr gesztenyemassza
15 dkg sült, hámozott gesztenye
1 db pritamin paprika
1 db tojás
kevés zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
fél dl konyak
2 db nagyobb piros alma
1 dl száraz fehérbor
3 dl GLOBUS majonéz
4 adag zöldséges párolt rizs
 
A pulykamell filét vastagabb szeletekre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk
és sóval, borssal fűszerezzük. A töltelékhez a gesztenyemasszát keverôedénybe
tesszük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vagdalt gesztenyét, az
aprított pritamin paprikát, a tojást, kevés zsemlemorzsát és a felaprított
petrezselymet. Sóval, borssal és a konyakkal ízesítjük. A tölteléket a húsra
kenjük, szorosan feltekerjük, alufóliába göngyöljük, majd a szaloncukorhoz
hasonlóan elcsavarjuk a végeit. Olajozott tepsibe fektetjük, és 200°C-os
sütôben 35-40 percig sütjük. Közben a mártáshoz a héjas almákat kimagozzuk
és vékonyra szeljük, majd a felforralt fehérborba tesszük. Átkeverjük,
lehúzzuk a tűzrôl és kihűtjük. Ezután lazán belekeverjük a majonézt, és egy
kevés aprított petrezselymet. Tálaláskor a zöldséges rizst tányérra formázzuk,
melléöntjük a fehérboros almamártást, és ráfektetjük a felszeletelt,
töltött pulykamellet.

Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs karácsony bor hús paprika pulyka gesztenye marhahús mártás szárnyas sertés rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr172429822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.