Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Zöldborsós-tejfölös csirkemell hasábburgonyával

2010.09.26. 07:59 janeee

Hozzávalók:

·                            50 dkg csirkemell
·                            25 dkg zöldborsó vagy 1 üveg konzerv borsó
·                            3-4 fej vöröshagyma
·                           
·                            bors
·                            ételízesítő
·                            mustár
·                            1 nagy pohár tejföl
·                            olaj
 
Elkészítés:
A hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk, én uborkaszeletelővel szoktam, így kellőképp vékony. :D Kevés olajon üvegesre pároljuk egy kis borssal és sóval. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a hagymára tesszük, nagyon pici vízzel és ételízesítővel megpároljuk a húst. Ha megfőtt, hozzáadjuk a borsót és annyi vizet, amennyi levet szeretnénk (de ne túl sokat!). Ha a borsó is megfőtt, jöhet egy kevés mustár, enyhén savanykás legyen, majd a tejföl. Egyet forralunk még rajta, és tálalhatjuk is hasábburgonyával.
 
Megjegyzés:
Minél több hagymát teszünk bele, annál sűrűbb levet kapunk, és ennek az ételnek ez a lényege. :) Nagyon finom és gyorsan elkészül.

Szólj hozzá!

Címkék: hús köret pulyka marhahús szárnyas sertés borsó csirkehús

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr962323658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.