Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Kárpáti Borzaska

2010.06.06. 06:47 janeee

Hozzávalók:

80 dkg. kicsontozott sertés rövidkaraj
50 dkg. burgonya
1 db. tojás
4 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
10 dkg. reszelt sajt
olaj
só, őrölt bors

Elkészítés:

A húst 8 szeletbe vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyuk reszelőn (pl. káposztareszelő, nokedliszaggató) lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a tojással, - a burgonya nedvességétől függően - 1-2 kanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel – párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, stb. – kínáljuk.

1 komment

Címkék: burgonya hús pulyka sajt marhahús szárnyas sertés csirkehús

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr382059734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.