Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tepsis négy évszak falatok

2009.10.06. 07:30 janeee

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

70 dkg burgonya

30 dkg mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, paprika, zöldbab)

3 dl tejszín

3 evőkanál liszt

2 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

10 deka reszelt sajt

delikát

bors


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és 0,5 cm-es karikákra vágjuk, a csirkemellet apróra felkockázzuk. Összekeverjük a vegyes zöldséggel, delikáttal és pici borssal. A tepsit olajjal kikenjük, belerakjuk a karikára vágott krumplit, amit delikáttal megszórunk, ráöntjük a zöldséges húst. A tejszínbe keverjük a lisztet és az összenyomott fokhagymát, a tejfölt és a tepsibe öntjük, azt alufóliával lefedjük és 45-50 percig előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és megszórjuk a reszelt sajttal. Rápirítjuk, és kész a finom egytálétel!

Hogy ne legyen túl száraz én inkább nagy dobozos tejfölt használok és max. még (az előírtnál) két kanál liszttel többel keverem össze!
 

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya paprika pulyka sajt zöldbab szárnyas sertés borsó rakott tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr21430723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.