Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Pogácsatésztába töltött darált marhahús

2008.05.23. 05:23 janeee

Hozzávalók:

Pogácsához:

  • 1 kg liszt
  • 2 kefir
  • 1 csésze élesztő
  • 2 dl tej
  • 35 dkg zsiradék
  • 2 tojás sárgája
  • cukor

Töltelékhez:

  • 1/2 kg darált marhahús
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • ízlés szerint fűszerek
  • 1 kukoricakonzerv

Elkészítési mód:

Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: hús tészta marhahús

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr63483391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.