Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Vörösboros krumplis tészta

2008.05.22. 09:24 janeee

Hozzávalók:
  • 8 db közepes nagyságú burgonya
  • őrölt pirospaprika
  • só ,bors
  • 50 dkg csavart tészta
  • 6 dl vörösbor
  •  ételízesítő
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 2-3 fej vöröshagyma


Elkészítés:

Az edényünkbe 2-3 evőkanál olajat teszünk, amibe belekerül az apró kockákra vágott vöröshagyma. Amikor a hagyma már szépen megpirult, hozzáadjuk a szintén kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, és ízesítjük sóval, borssal, erős pirospaprikával és ételízesítővel. Az erőspaprika helyett nyugodtan használhatunk édes paprikát is. Mindezek után ráöntjük a 6 dl vörösbort. Amikor a krumpli félig puhára főtt, hozzáadjuk a tésztát. Ha szükséges, még egy kis vörösborral felöntjük. Tálaláskor adhatunk hozzá savanyúságot is.Nagyon egyszerű és laktató étel.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya bor tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr68481814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.