Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Vadas mártás

2008.05.22. 08:54 janeee

Hozzávalók:
20 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 2
evőkanál mustár, 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 3 dl erőleves, só, bors,
kakukkfű, szerecsendió, majoránna, babérlevél.

Egy edénybe margarint teszünk és 1 percig 200 W-on felolvasztjuk, majd
hozzákeverjük a megtisztított, apróra vágott hagymát, és 2 percig 500 W-on
pároljuk. Hozzáadjuk az alaposan megtisztított, igen apróra vágott gombát,
felöntjük az erőlevessel és lefedve 5 percig 500 W-on főzzük. A tejfölt
összekeverjük a liszttel, megfűszerezzük és a mártásalaphoz keverjük, majd az egészet 4 percig 500 W-on összefőzzük. Burgonya gombóccal fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr31481771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.