Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tócsni

2008.05.22. 10:18 janeee

hozzávalók:
· 5 nagy szem krumpli
· 2 tojás
· 10 liszt
· só
· bors
· olaj a sütéshez

alaprecept:
a krumplikat meghámozom, és nagyluku reszelőn megreszelem. hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet (amennyit felvesz), sózom, borsozom, és összegyúrom. evőkanállal placsnikat szaggatok belőlle, és bő olajban aranybarnára sütöm.
tulajdonképen bármivel lehet bővíteni. én szoktam ledinsztelt gombát, vagy juntúrót, sajtot, vagy hagymát hozzáadni a masszához. Húsevők tehetnek hozzá kolbászreszeléket, apró kockákra vágott bacont, sonkát is. az készítési metódus mindig azonos.
Erdélyben a krumplit finom reszelőn reszelik le, besózzák, majd kicsit állni hagyják. Ezután kinyomkodják a felesleges vizet, és csak a tojást adják hozzá. Forró serpenyőben kis olajon sütik meg. arrafelé krumplifasirtnak hívják.A tócsni jó feltétként főzelékekre, vagy önmagában kis tejföllel / joghurttal meglocsolva is.Vadasmártással is kitünő

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr50481891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.