Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Székelykáposzta

2008.05.22. 07:21 janeee

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
50 dkg sertéscomb
10 dkg zsír
5 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
kömény, borsikafű, bors
fűszerpaprika
2 dl tejföl
szalonna
só / ételízesítő

Sertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha ez is üveges kevés fokhagymát, fűszerpaprikát teszünk rá, oldjuk a színét és felengedjük vízzel. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, őrölt köménnyel és borsikafűvel.

Felforraljuk és hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst. Amikor a hús félpuha hozzátesszük a káposztát. (Ha a káposzta túl savanyú mossuk ki, s ha hosszú szálasra van gyalulva vágjuk meg.) Készre főzzük. Tejfölös habarással bekötjük az ételt. Jól kiforraljuk és tálaljuk.
Kikevert tejföllel a tetejét megdíszítjük.

Szólj hozzá!

Címkék: hús sertés káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr27481665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.