Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Paradicsommártás variációk

2008.05.22. 08:49 janeee

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj (zsír,vaj), 2 evőkanál liszt, 50 dkg friss paradicsom, vagy 3 dl paradicsomlé, vagy 1 kis paradicsomszósz + 3 dl víz, só, cukor, oregánó, fél vöröshagyma, néhány szál petrezselyemzöld

Olajból,lisztből világos rántást készítünk, melyet felengedünk a paradicsomlével, vagy a felengedett pürével. Ízesítjük, beletesszük egyben a hagymát és a petrezselymet, amiket a kész mártásból kiveszünk. 5 percig főzzük. Adhatunk hozzá 1 zöldségleves kockát is.

Fehérboros paradicsommártás:

Hozzávalók:

5 dkg olaj, 3 dkg liszt, 3 kis fej vöröshagyma, 12 dkg gomba, 5 dkg sonka, 5 dl fehérbor, 2,5 dl paradicsomszósz, só és törött fekete bors.

A meleg vajban vagy olajban aranysárgára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzá­adjuk a felszeletelt gombát és a sonkát. Addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Ráöntjük a fehérbort, a paradicsompürét, megsózzuk, és bőven megborsozzuk, ezután 15 percig takaréklángon főzzük. Felhasználható: különféle húsokhoz, metéltekhez vagy pizzához.

Szólj hozzá!

Címkék: bor paradicsom mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr24481761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.