Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Majonézes zöldborsó

2008.05.22. 08:32 janeee

Hozzávalók:

1 kg hüvelyes - vagy 40 dkg konzerv - zöldborsó, két csapott evőkanál majonéz (készen kapható), fél kávéskanál mustár, 1 dl tejföl, pár csepp citromlé, porcukor, só, egy csomó petrezselyemzöld.

A kifejtett zöldborsót megmossuk, egy kevés vízben - vagy gőzben - puhára főzzük, aztán leszűrjük. Ha konzervből készítjük, akkor csak leszűrjük. Egy tálkában elkeverjük a majonézt a mustárral, ízesítjük citromlével, porcukorral, hozzáadjuk a tejfölt, és ízlés szerint megsózzuk. A kihűlt zöldborsót összekeverjük a majonézzel, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, fogyasztásig jégre tesszük.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta borsó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr73481726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.