Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Karfiol főzelék

2008.05.22. 12:36 janeee

Hozzávalók:
1.30 kg karfiol, 3 dkg cukor, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 dl tej, 1 tejföl, ételízesítő.
 
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és váltott vízben megmossuk. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sóval és kevés cukorral ízesítjük. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra összevágott zöldpetrezselymet, és kissé átpirítjuk. A rántást a karfiol főzőlevével és a tejjel felengedjük, habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a tejfölt, majd amikor felforrt, belekeverjük a megfőtt karfiolrózsákat.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék karfiol

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr29482233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.