Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Görög rakott burgonya

2008.05.22. 07:19 janeee

Hozzávalók:

1 kg burgonya· 40 dkg darált sertéshús· 2 evőkanál étolaj· 5 dkg vaj· 1 nagy fej vöröshagyma· 2-3 gerezd fokhagyma· 1 kis doboz paradicsompüré· só· őrölt bors· ételízesítő· babérlevélpor· őrölt szerecsendió· ·

A besamelhez: · 3 evőkanál liszt· 3 dl tej· 3 dkg vaj· Só· őrölt szerecsendió


Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, majd a tört fokhagymát beletéve a darált húst átsütjük rajta. A paradicsompürével, a babérlevélporral, az ételízesítővel és kevés borssal, sóval fűszerezzük, majd először a saját levében, aztán mindig csak egy kicsi vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben egy másik lábosban a meghámozott, karikára vágott burgonyát a vajon - sóval, szerecsendióval fűszerezve - egy kevés vízzel nem túl puhára pároljuk. A burgonya felét egy mély tűzálló tálba (mélyebb tepsibe) terítjük, rárakjuk a húsvagdalékot, és a maradék burgonyával beborítjuk. Másfél deci vízzel leöntjük, és lefedve, erős lánggal úgy fél órát sütjük. Végül a fedőt levéve az ételt besamel mártással vonjuk be. A mártáshoz a tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat, sóval, szerecsendióval ízesítve, kevergetve sűrűre főzzük. A rakott burgonyát most már csak néhány percre tesszük vissza a sütőbe, amíg a teteje halványpiros lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya hús sertés rakott tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr44481664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.