Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Frankfurti leves

2008.05.22. 08:37 janeee

Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta, 25 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, púpozott ek. liszt, 1 dl tejföl, 2 pár frankfurti virsli, 1 húsleveskocka, 1-1 késhegynyi pirospaprika és őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma.

A kelkáposztát vékony laskára vágjuk, és a kockára vágott burgonyával együtt feltesszük főni 1,5 l vízben. Hozzáadjuk a leveskockát, a fokhagymát és lefedve puhára főzzük. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával barna rántást készítünk, piros-paprikával megszórjuk, és a levest besűrítjük vele. A végen hozzáadjuk a karikára vágott virslit, köményporral ízesítjük és 2-3 perc forralás után, megtejfölözve tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya leves virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr89481735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.