Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Túrós tésztapuding ribizliszörppel

2008.05.21. 18:43 janeee

Hozzávalók:
25 dkg fodros tészta
25 dkg túró
1 kis doboz tejföl
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db felvert tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj
10 dkg mazsola (forrázva, rumba áztatva)
locsoláshoz:
meggy szörp
díszítéshez:
meggybefőtt

A tésztát forró vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A töltelékhez összedolgozzuk az összes többi hozzávalót. A tésztát összekeverjük a töltelékkel, majd egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe öntjük az egészet.
(Ha úgy látjuk, hogy a tészta nagyon magába szívta a túrós tölteléket, tejszínnel vagy tejföllel lazíthatjuk egy kicsit az állagát).
Előmelegített sütőben a tésztát kislángon (kb.180 fokon) 30 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő lejárta előtt 10 perccel a tepsit kihúzzuk a sütőből, és meglocsoljuk egy kis meggy szörppel, megszórjuk meggybefőttel.
Forrón, ribizli szörppel meglocsolva vagy kevés lekvárral tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs túró tészta desszert lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr17481028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.