Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Morzsás almás

2008.05.21. 18:30 janeee

Hozzávalók:
25 dkg margarin
10 dkg zsemlemorzsa
4-5 közepes nagyságú alma
kb. 1 ek fahéj
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 csomag sütőpor

 Egy közepes nagyságú tepsibe (20×40 cm) belekockázzuk a margarint, és megközelítőleg egyenletesen szétterítjük a kockákat.
A margarindarabok tetejére lazán rászórjuk a zsemlemorzsát, kb. ujjnyi vastagon. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, fél centis karikákra vágjuk, egyenletesen szétterítjük a morzsás margarinon, megszórjuk cukor nélküli fahéjjal, majd ennek a tetejére rásimítjuk a hat tojásból hagyományos módon elkészített piskótát.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba!), majd a tepsiből még azon forrón fejjel lefelé tálcára, deszkára borítjuk.
Végeredmény: alul a piskóta, rajta a fahéjtól illatozó alma, a tetején a ropogósra pirult morzsa. gyors, nagyon egyszerű, mégis szenzációsan finom, és még másnap is friss! Tuti vendégváró sütemény! Alma helyett más gyümölccsel is elkészíthető.

Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr96481011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.