Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Hatlapos

2008.05.21. 18:52 janeee

Tésztája:

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 sütőpor. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjuk. 6 egyenlő cipóra osztjuk és kinyújtjuk. Nyújtásnál rétesliszt használata javasolt. Tepsi hátán sütjük, nem kell kikenni.

Krém:

8 púpos evőkanál cukrot, 8 púpos evőkanál lisztet egy lábosba teszünk. Lassanként hozzákeverünk 1 és 1/4 liter tejet. Ezt állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Előzőleg egy kis edénybe beleteszünk 6 púpos evőkanál kristálycukrot és mikor már sűrűsödni kezd a főzött krém, a cukrot is tűzre tesszük és megpirítjuk. Vigyázni kell, hogy el ne égjen. Ha a krém sűrű lett és a cukor is megpirult, cukorba teszünk 15 dkg vajat és összekeverjük. 5 részre osztjuk.

A lapokat egyesével meg kell tölteni a krémmel. Ez azt jelenti, hogy amikor egy lap megsült akkor nyomban rá kell kenni a krémet, aztán sütőből kivéve azonnal a következőt. Így kell tenni az összes lappal, különben összetörnek a lapok.
Tetejére csokimázt teszünk.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr86481042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.