Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Gesztenyés muffin

2008.05.21. 18:55 janeee

Hozzávalók:
25 dkg geszetenyemassza
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
5 dkg cukor
1 csipet só
3 db tojás
2 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál rum (54%-os)
5 dkg liszt (finom)
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 175°C-ra. Az étcsokit gőz fölött felolvasztom. A gesztenyemasszát összekeverem a vajjal, a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral, a lekvárral, a rummal és az olvadt csokival. A tojások fehérjét kemény habbá verem, kb. negyed részét határozottan belekeverem a tésztába, így kissé lazább lesz, majd a maradék habot óvatosan beleforgatom. A lisztet összekeverem a sütőporral és a gesztenyés csokis masszára szitálom, végül lazán beleforgatom. Az egészet papírkapszlikkal bélelt muffintepsibe (12 horpadásos) kanalazom, és 30 percre a sütőbe tolom. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszáradnak, így viszont istenien ragacsosak maradnak. Tálalhatod egy kevés tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal megkoronázva. Mennyei!

Szólj hozzá!

Címkék: muffin desszert lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr71481047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.