Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Borleves

2008.05.21. 17:18 janeee

Hozzávalók:
1/2 liter fehérbor,
6 dl víz,
2 tojássárgája
10 dkg porcukor,
fahéj, citrom és narancshéj reszelve.

Elkészítés:

Tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, beletesszük a fűszereket, felöntjük a borral, és a vízzel, majd kis lángon állandóan keverve, hogy a tojások össze ne fussanak, forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, és néhány percig tovább keverjük a habverővel, míg jó habos nem lesz. Csészékben tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: leves karácsony bor

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr32480825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.