Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Farsangi fánk

2011.03.02. 14:30 janeee

Hozzávalók (4 személyre)

 • 20 dkg liszt • 1 dl tej • 2 dkg élesztő • 5 dkg porcukor • 2 dkg vaj • 2 db tojássárgája • 20 dkg házi baracklekvár • olaj a sütéshez


Langyos tejbe rakjunk 3 dkg porcukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet, majd nyújtódeszkára öntsük, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk. A tésztából formáljunk egy cipót, tegyük tálba, és meleg helyen kelesszük duplájára. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán egyujjnyi vastagságra nyújtsuk ki, majd szaggassuk ki a fánkokat fánkkiszúróval, ha nincs, megfelel egy 6 cm átmérőjű bögre vagy pohár is. A fánkok közepét ujjunkkal nyomkodjuk be, azután forró olajban szép barnára süssük ki mind a két oldalát. A kész fánkokról az olajat szalvétával felitatjuk. A baracklekvárt a fánk közepébe rakjuk, majd megszórjuk porcukorral.

Szólj hozzá!

Címkék: farsang fánk sütemény sárgabarack desszert lekvár

A bejegyzés trackback címe:

http://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr162704149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.