Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Újabb variációk paradicsomlevesre

2009.12.21. 06:14 janeee

1.variáció:

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg sűrített paradicsom (lehet konzerv, vagy házi sűrűbb paradicsomlé is)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, cukor
  • 2 db petrezselymes húsleveskocka
  • kis csokor zeller levél
  • 2 liter víz

Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, majd vegyük vissza alatta kicsit a lángot és tegyük hozzá a lisztet. Kevergessük, míg halványbarna lesz.Öntsük rá a paradicsomsűrítményt, keverjük jól össze (vigyázzunk, hogy legyen kéznél a víz, mert gyorsan sűrűsödni kezd). Majd lassan, kevergetés mellett öntsük fel 2 liter meleg vízzel. Adjuk hozzá a leveskockákat, kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk. Ízlés szerint cukrozzuk is meg (a paradicsom igényel egy kis cukrot).Fedő alatt főzzük 5-8 percig. Közben a megmosott zellerlevelet vágjuk apróra, és a végén szórjuk a leveshez.

Ha teszünk bele egy kis bazsalikomot, olaszos hatást érhetünk el. Ha élénkebb színű levest szeretnénk készíthetjük paprikás rántással is.Miután felöntöttük meleg vízzel, adhatunk hozzá egy kis fej, megpucolt, de egészben hagyott hagymát is.

2. variáció:

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 evőkanál margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál csipős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz szárazbab konzerv
  • 20 dkg zöldbab ( lehet fagyasztott is )
  • ízlés szerint só, csipet bors

Elkészítés:

A zsíradékot felmelegítem egy lábasban. A hagymát, fokhagymát, répát, cukkinit megpucolom, megmosom. A répát vékony karikára, a többi zöldséget pedig kis kockára vágom, beledobom az edénybe és 8-10 percig párolom.Hozzáadom a sűrített paradicsomot, a leveskockát és a babokat, majd felöntöm egy liter forróvízzel. Felforralom, sózom, borsozom és kis lángon 5-7 percig főzöm. Akkor van kész, ha a zöldbab puha.Ha van otthon egész paradicsom (lehet konzerv is) azt is lehet beledobni.

Friss, ropogós kenyeret ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: leves paradicsom zöldbab bab cukkini sárgarépa

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr251612329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása