Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Naptár

augusztus 2014
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tejfölös zöldbab leves

2008.05.22. 08:43 janeee

Hozzávalók:
1 l víz, 45 dkg zöldbab, 2 evőkanál margarin, 1 csapott evőkanál liszt, 1 kis
fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, só, bors, Vegeta, tejföl,
ecet, cukor.

A zöldbabot megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Egy kétliteres edénybe
beleöntjük a vizet, majd belerakjuk a babot, a babérlevelet és hozzáadjuk a
Vegetát. 10-12 percig 500 W-on főzzük. Egy másik tálban margarint olvasztunk 3 percig 200 W-on, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Az egészet jól összekeverve 4 percig 500 W-on hevítjük. Az így elkészített rántást hozzákeverjük a már megfőzött babhoz, és a fűszerek hozzáadásával 4 percig 500 W-on összefőzzük. Tálalás előtt ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.

Szólj hozzá!

Címkék: leves bab

A bejegyzés trackback címe:

http://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr59481745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.