Hozzávalók:
1 l víz, 45 dkg zöldbab, 2 evőkanál margarin, 1 csapott evőkanál liszt, 1 kis
fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, só, bors, Vegeta, tejföl,
ecet, cukor.
A zöldbabot megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Egy kétliteres edénybe
beleöntjük a vizet, majd belerakjuk a babot, a babérlevelet és hozzáadjuk a
Vegetát. 10-12 percig 500 W-on főzzük. Egy másik tálban margarint olvasztunk 3 percig 200 W-on, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Az egészet jól összekeverve 4 percig 500 W-on hevítjük. Az így elkészített rántást hozzákeverjük a már megfőzött babhoz, és a fűszerek hozzáadásával 4 percig 500 W-on összefőzzük. Tálalás előtt ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.
Utolsó kommentek