Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Májgombóc leves

2008.05.22. 08:40 janeee

Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó leveszöldség, 1 csomó
petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 l víz, tej, só, bors, Vegeta,
pirospaprika, majoránna.

 A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. Azsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Azígy elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük. A sütőbe helyezzük és 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. Ezután 2 dl langyos vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és 7 percig 500 W-on főzzük. Hozzáadjuk a maradék 8 dl langyos vizet és a májgombócokat, majd 10 percig 500 W-on főzzük.

Szólj hozzá!

Címkék: leves máj

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr52481739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása